TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Vietnam: Min inspeksjonsreise i mai 2018

Reiseberetning fra Vietnam: Min inspeksjonsreise i mai 2018

03.01.2019
Vis alle innlegg

I mai 2018 besøkte vår kollega Sigrid Vietnam på en studietur. Nedenfor kan du lese mer om alt det hun opplevde:

Dette var min første reise til Vietnam, så jeg var selvfølgelig veldig spent på hva de neste dagene ville bringe. Det skulle raskt vise seg at jeg helt klart ikke ville bli skuffet!

Hanoi – Vietnams hovedstad

Etter at jeg landet på flyplassen og ble kjørt gjennom byen til hotellet var mitt første inntrykk at trafikken gjør Hanoi til en ganske kaotisk by – her er det et virvar av scootere, biler, lastebiler og rickshaws. Etter bare noen få timer i byen oppdager man at den eneste måten å krysse gatene på er å sno seg inn og ut mellom biler, scootere, syklister osv. Ellers kommer man aldri noe sted. Etter hvert skulle jeg finne ut av at det er slik nesten overalt i Vietnam, ikke bare i Hanoi.

Etter en halv dag på egenhånd i Hanoi ble jeg med på en interessant og meget informativ byrundtur. Jeg fikk se noen av byens viktigste attraksjoner. Hanoi er en kulturby med en interessant historie. Her ligger for eksempel Litteraturens tempel: et nesten 1.000 år gammelt tempel bygget av kinesiske Konfutse-studenter og et unikt eksempel på tradisjonell, vietnamesisk arkitektur. Ngoc Son-tempelet er også et vakkert, gammelt bygningsverk. Det ligger på en liten øy i Hoan Kiem-sjøen, der det for øvrig også finnes et flott vann-dukketeater.

Hotellet vårt i Hanoi ligger bare 5 minutters gange fra Hoan Kiem-sjøen, og jeg kan virkelig anbefale å gå en tur langs sjøen – ikke bare fordi det er vakkert her og du kan observere det lokale folkelivet, men også fordi luften er litt kjøligere her. Da jeg var i Hanoi lå temperaturen på mellom 34 og 36 grader og luftfuktigheten var høy.

Den majestetiske Ha Long-bukten

Neste stopp var et cruise i Ha Long-bukten.

Dette var nok den delen av reisen jeg hadde gledet meg mest til, og det levde absolutt opp til forventningene. Det var en helt fantastisk opplevelse å ta båten gjennom den vakre bukten mens jeg fikk servert en tradisjonell, 3-retters vietnamesisk lunsj.

Cruise-programmet inkluderte en vandring til Sung Sot-grotten, også kalt Surprise Cave – den mest berømte grotten i Ha Long – gjennom en smal åpning i klippeveggen, et besøk på en østersfarm, et minikurs der vi lærte å lage tradisjonelle, vietnamesiske vårruller, blekksprutfiske, svømmeturer i havet og tid til avslapning. Man kunne bare sitte og nyte utsikten. Det er vanskelig å beskrive hvor vakker og storslagen Ha Long-bukten er – den er jo også et av verdens sju naturens underverker!

Hoi An – lanternenes by

Hoi An

Etter en 16 timer lang togreise ankom jeg Da Nang-stasjonen, og derfra ble jeg kjørt til hotellet i Hoi An. La meg si det slik: Hvis du planlegger en reise til Vietnam, må du absolutt ikke gå glipp av Hoi An.

I gamle dager var Hoi An en travel havn, dit kjøpmenn fra Kina, Holland, Frankrike, Japan og Portugal seilte i det 16.-18. århundre. I dag er byen kjent for sin restaurerte arkitektur, håndlagde silke, flinke skreddere, maten – spesielt de lokale nudelrettene, fisk og skalldyr – og for ikke å forglemme de fargestrålende lanternene. Byen har en rolig atmosfære som inviterer til å vandre rundt i de små gatene i gamlebyen. Hoi An er virkelig lanternenes by og et meget hyggelig og sjarmerende sted.

Jeg tok også en halvdagstur til My Son som ligger en times kjøretur fra Hoi An.

My Son var den viktigste byen i den gamle Cham-sivilisasjonen som hersket over den sentrale delen av  Vietnam i det 2.-13. århundre. Dessverre ble store deler av My Son bombet av amerikanerne under Vietnamkrigen, men det som ennå er igjen gir et enestående innblikk i denne delen av Vietnams historie.

Ho Chi Minh – Vietnams største by

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh er en metropol med store, moderne skyskrapere og gamle bygninger fra kolonitiden. Byen er også et godt utgangspunkt for utflukter både i og utenfor byen.

Krigsminnemuseet gjorde et spesielt stort inntrykk på meg. Der er ingen tvil om at Vietnamkrigen har satt dype spor hos vietnameserne. Et besøk på dette museet og en tur til Cu Chi-tunnelene gir deg et dramatisk innblikk i de redslene som Vietnams befolkning gjennomlevede under krigen – og deres vilje til å overleve.

Der er mye å se og oppleve i Ho Chi Minh. Blant annet Ben Thanh-markedet, som ligger bare 5 minutters gange fra hotellet vårt. Her kan du handle og finne nesten alt mellom himmel og jord av både lokale og internasjonale varer. Du kan også smake på lokale retter som blant annet nudler, fisk og skalldyr, vårruller og sprø rispannekaker. Mange av byens innbyggere tar seg en matbit og litt å drikke her på vei hjem fra jobben.

Phan Thiet-stranden

Phan Thiet

Jeg tilbrakte mine siste par dager i Vietnam på et meget komfortabelt strandhotell i Phan Thiet.

Her var der tid til å slappe av ved svømmebassenget eller på stranden etter begivenhetsrike dager i Vietnam. En perfekt avslutning på en fantastisk reise!

Sigrid, TourCompass