• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden

Påskereiser i Asia

30 January, 2020
Vis alle innlegg

Intro

Reis til Asia ved påsketider og opplev mange spennende og fascinerende reisemål.

I Asia er det mange land som er flotte reisemål i mars og april, da påskedagene som regel faller

Noe av det som kjennetegner Asia i påsketiden er at det er varmt, mange soltimer og meget lite regn. Og hvem har ikke lyst på slike værforhold?

Nedenfor kan du lese mer om noen av de reisemålene vi anbefaler deg å besøke i påsken.

Thailand i mars og april – asurblått hav og idylliske strender

Thailand

Thailand er blitt et veldig populært reisemål for mange. Thailand er nemlig et fantastisk land å reise i, og det gjelder også påsken og våren.

Thailand er et stort land, og derfor kan det være regionale værforskjeller, avhengig av om påskeferien skal gå til til Nord-, Sør-, eller Sentral-Thailand. Generelt markerer påsketiden starten på den varme tiden i Thailand. I påsken rekker du å reise til Thailand, før den regnfulle perioden begynner. Nyt solen og varmen og unngå for mange regnbyger.

Hvis påskeferien din skal inneholde avslapning, soling og asurblått hav, anbefaler vi en reise til de paradisiske øyene i den thailandske golfen. Du kan for eksempel tilbringe påskeferien på øyhopping på de idylliske øyene Koh Phangan og Koh Samui. Utforsk de vakre øyene og deres fine natur, nyt den avslappende atmosfæren, legg deg i en hengekøye under palmene, hopp i det blå havet eller nyt en kjølig drink i skyggen. Øyhopping i Thailand garanterer mange flotte opplevelser.

I Thailand kan du besøke mange imponerende templer med spektakulære detaljer. La deg imponere av templenes storhet og all dekoren av det pure gull og få vite mye interessant om Thailands historie og fascinerende kultur.

Et besøk i Thailand betyr også annerledes og spennende mat. Her er både kylling, nudler og ris populære retter, og thailenderne er flinke til å krydre maten sin – til tider kan det kanskje bli litt vel sterkt for vestlige mager.

Vi skjønner godt at Thailand er blitt et populært sted å reise til. Her finner du alt hjertet kan begjære, og du kan virkelig glede deg til en fantastisk påskeferie i dette historiske, vakre og gjestfrie landet.

Tilbring påskeferien i Thailand:

Sri Lanka i mars og april – naturopplevelser og badeferie

Sri Lanka

Sri Lanka er et fantastisk reisemål hele året rundt, og påsken er intet unntak.

I mars og april har Sri Lanka deilig, varmt vær og mange soltimer. Faktisk er denne tiden på året en veldig fin tid å reise til Sri Lanka på, for nordøst-monsunen er avtatt, mens sørvest-monsunen ennå ikke helt har nådd øya.

Hvis du er glad i å være fysisk aktiv og utfordre deg selv, er Sri Lanka et meget godt reisemål. Her kan du prøve en rafting i brusende elver, dykke eller legge ut på vandring mens du nyter den vakre og ville naturen som omgir deg.

På Sri Lanka lever det også spennende, eksotiske dyr som du kan komme nær innpå i for eksempel nasjonalparken Yala. På safarituren din kan du blant annet treffe på elefanter, aper, bøfler og krokodiller. Hvem vet – kanskje du til og med er så heldig å få øye på en av de sjeldne leopardene inne i et kratt.

Fra lands til vanns – drømmer du om å bli med på hvalsafari og se de store hvalene på nærmeste hold? Dette er tiden da du kan oppleve dette. Sesongen for hvalsafari i Sri Lanka er nemlig mellom oktober og april.

Hvis påskereisen skal avsluttes med badeferie, kan du glede deg til idylliske sandstrender, palmer og behagelig varme havtemperaturer. Kanskje har du lyst til å prøve å surfe på de blå bølgene. På strendene på Sri Lanka er det gode muligheter til å leie et surfebrett og få noen morsomme og utfordrende timer i bølgene.

Uansett om påskeferien skal inneholde vakker natur, fascinerende dyreliv, deilige sandstrender, kulturopplevelser eller eksotiske matopplevelser: du finner et på Sri Lanka.

Tilbring påskeferien på Sri Lanka:

Japan i mars april – eventyrlige kirsebærtrær og flotte farger

Japan

Japan er et land med en fascinerende historie og mange berømte severdigheter.

Hvis du besøker Japan i påsken, har du gode muligheter til å oppleve noe helt spesielt. Det er nemlig på denne tiden at alle de flotte japanske kirsebærtrærne springer ut og maler Japan i de flotteste nyanser av rosa.

Kirsebærblomstringen kalles Sakura, og det er et av Japans helt store høydepunkter, veldig populært blant både turister og japanere. Trærnes blomstring avhenger av værforholdene, men som oftest springer kirsebærtrærne ut i Kyoto og Tokyo rundt slutten av mars/begynnelsen av april.

Du kan blant annet oppleve de vakre trærne i Ueno-parken i Tokyo, der blomstringen skaper rammene for en fantastisk folkefest med euforiske japanere. Her møter du mange japanske familier som har tatt med seg en piknikkurv som de nyter under de rosa trærne. Du vil også se japanere som gjør alle slags krumspring for å prøve å få tak i de blomsterbladene som faller ned fra kirsebærtrærne.

Men påsketiden i Japan er mye mer enn de berømte kirsebærtrærne.

Reis til Kyoto og Japans hovedstad, Tokyo og opplev de fantastiske kontrastene mellom gamle tradisjoner i Kyoto og det hypermoderne og fascinerende Tokyo. I Kyoto besøker du de to UNESCO-verdensarvstedene sølvpaviljongen Ginkakuji og den imponerende tempelbygningen Kiyomizu. I Tokyo venter det moderne Japan, og her kan du glede deg til å oppleve en spennende kultur med neonskilt, mangategninger og et supereffektivt transportsystem. Ta gjerne en tur med Japans høyhastighetstog, Shinkansen.

Kombiner eventuelt påskeferien i Japan med et besøk på den japanske stillehavsøya Okinawa, med tropisk klima året rundt. På Okinawa vil du oppleve et helt annet Japan. Denne øya har sin egen, unike kultur, spesielle skikker og et annerledes språk. Livet i havet rundt øya er fargerik, og her kan du se frem til flotte dykkerturer.

Gled deg til en minneverdig påskeferie i Japan med historie, kultur og mange spennende opplevelser.

Tilbring påskeferien i Japan:

Bali i mars og april – sjarm, frodig natur og spennende kultur

Bali

Dra på påskeferie til sjarmerende og idylliske Bali, der du kan glede deg til massevis av spennende opplevelser og meget behagelige værforhold.

April markerer nemlig avslutningen på den regnfulle perioden, og det betyr mer stabilt vær, flere soltimer og færre regnbyger enn i de foregående månedene. Samtidig er de helt store turiststrømmene ennå ikke begynt, og det gir deg ekstra god plass ved severdighetene på en påskeferie til Bali.

I og rundt påsketiden kan du blant annet se frem til perfekte stranddager med et klart, blått hav, noe som skyldes at vinden er avtagende i denne perioden. Dette skaper optimale forhold for opplevelsesrike snorkle- og dykkerturer eller kanskje litt surfing på bølgene.

Hvis du setter pris på vakker og frodig natur, er tiden rundt påske perfekt til en reise til Bali. Like etter den regnfulle perioden er vegetasjonen fremdeles grønn og vakker, og de store fossene har fremdeles massevis av vann.

De mange frodige rismarkene er også verdt å utforske, og hvis du synes aper er artige dyr, bør du ta en tur til den underholdende Monkey Forest i Ubud – men pass på. Apene er ikke redde for mennesker, og de kan godt finne på å snappe en banan rett ut av hånden din.

Hvem elsker ikke nysgjerrige, søte og lekne delfiner? La vekkerklokken få deg opp om morgenen og bli med på delfinsafari i de tidlige morgentimene. Da tar du båt ut på havet i morgentimenes vakre lys mens du skuer etter delfiner i horisonten. Gled deg til å oppleve de lekne dyrene hoppe og springe foran og ved siden av båten. En bedre start på dagen får du neppe.

Kombiner eventuelt påskeferien til Bali med en avstikker til fascinerende Singapore. Påsken er en veldig god tid å reise til Singapore på, for klimaet er tropisk og soltimene mange.

Tilbring påskeferien på Bali:

Vietnam – mangfold, kultur og natur i ett

Vietnam

Vietnam er et flott og absolutt severdig reisemål året rundt, og våren og påsketiden er intet unntak.

Dette lange land strekker seg over to klimabelter, og derfor kan været variere avhengig av hvor i landet du befinner deg. Men generelt er mars og april fine måneder å reise til sjarmerende og mangfoldige Vietnam på.

På din påskeferie til Vietnam kan du se frem til å oppleve en fantastisk og fargerik kultur, en mangfoldig, men alltid gjestfri lokalbefolkning, velsmakende og spennende mat, frodig natur og jungel, badeferie, sol og mye, mye mer.

Dra for eksempel på påskeferie til den nordlige delen av Vietnam. I byen Hanoi får du oppleve den herlige blandingen av gammel historie og moderne travelhet. Vest for Hanoi, i byen Mai Chau, får du nærkontakt med hverdagslivet på den vietnamesiske landsbygda. Du får også se interessante, etniske landsbyer, rismarker og mye annet. Generelt er den nordlige delen av Vietnam et perfekt valg for alle som er interesserte i kultur og natur.

Også den sørlige delen av Vietnam har mange flotte opplevelser i påsketiden. I den sørlige delen kan du både oppleve Mekongdeltaets frodighet, eksotiske dyr i nasjonalparken Nam Cat Tien, mangfoldig kultur og ikke minst tropiske strender og et fantastisk hav å bade i. Den sørlige delen av Vietnam kjennetegnes av solrike dager og høye temperaturer i påsketiden.

Vietnams befolkning er en opplevelse i seg selv. Mangfold og varme beskriver vietnameserne, og her blir du mottatt med store, vennlige smil. Du kan glede deg til å oppleve hvordan vietnameserne lever, og det er meget mulig at mange av dem også er interessert i deg, som en utenlandsk reisende i landet deres.

Reis til sjarmerende og spennende Vietnam i påsken, og la deg begeistre av den vakre naturen, den interessante kulturen og de hyggelige og smilende vietnameserne.

Tilbring påskeferien i Vietnam:

Kina i mars og april – flotte farger og utallige severdigheter

Kina

Påsken og våren er en flott tid i Kina, for da springer alt ut og kler landet i de fineste farger.

Dette er også en meget god tid å reise til Kina på fordi været er mildt og det regner lite. Det kan naturligvis forekomme regionale værforskjeller i dette kjempestore landet.

Det er vanskelig å nevne Kina uten å inkludere Beijing – Kinas livlige og absolutt imponerende hovedstad. Beijing ligger i den nordøstlige delen av Kina, og hovedstaden har mange forskjellige opplevelser for enhver smak. Her kan du blant annet oppleve verdensberømte severdigheter som Den forbudte by, Den himmelske freds plass og naturligvis den storslåtte kinesiske muren.

Noe helt spesielt ved påsketid i Kina er de vakre kirsebærtrærne som springer ut i fullt flor i mars og april. Det kan du for eksempel oppleve i Yuyantan Park, litt vest for sentrum. Parken har mer enn 2 000 kirsebærtrær av 20 forskjellige arter. La deg fortrylle av denne eventyrlige parken når du er omgitt av millionvis av blomster med forskjellige rosa nyanser. Denne opplevelsen blir et minne for livet.

Også i Shanghai har du muligheten til å oppleve de flotte kirsebærtrærne når de springer ut. I Shanghai kan du gå på oppdagelsesferd i parkene Gucun Forest Park og Shanghai Botanical Gardens, der du både kan oppleve de fargerike trærne og den idylliske stemningen.

Legg påskeferien til historiske, spennende og vakre Kina, der mange flotte opplevelser venter.

Tilbring påskeferien i Kina:

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.