TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Bali?

Når er det best å besøke Bali?

05.07.2018  |  oppdatert: 10.05.2023
Vis alle innlegg

En reise til Bali betyr fantastiske badestrender, fascinerende templer og frodige risterrasser.

Men når på året er det best å dra til Bali?

Nedenfor kan du lese mere om Balis vær og klima og få vite når på året det er best for deg å ta en tur til denne populære ferieøya.

NB: Oversikten nedenfor er kun veiledende.

Balis klima

Bali er et helårsreisemål, og det betyr at du kan reise hit i alle årets 12 måneder.

Bali ligger rett ved ekvator, i den tropiske klimasonen.

Øya har ikke årstider slik vi kjenner det fra Norge, men den har to værperioder: en regnfull og en tørr periode.

  • Den tørre perioden er fra april til september.
  • Den regnfulle perioden er fra oktober til mars.

Bali ligger i den tropiske klimasonen, så derfor kan du forvente høye temperaturer året rundt. Temperaturene ligger mellom 22 grader (gjennomsnittlig minimumstemperatur) og 31 grader (gjennomsnittlig maksimumstemperatur)

Temperaturen blir lavere jo høyere du kommer, og generelt sett er de fjellrike områdene (f.eks. Ubud, Munduk og Sidemen) kjøligere og får mer regn enn lavtliggende områder og kystområdene (f.eks. Sanur, Lovina og Amed).

I tillegg til å være kjøligere og mer regnfullt finner du i et stort område av det sentrale Bali en rekke aktive vulkaner. Bali ligger nemlig i et geologisk aktivt belte der det bl.a. er vulkaner og der det kan forekomme jordskjelv. Dette beltet kalles ildringen i Stillehavet. Våren 2017 hadde for eksempel Agung-vulkanen et utbrudd. Med sine 3 142 meter er den Balis høyeste.

Balis tørre periode

Balis tørre periode er fra april til september.

Den tørre perioden kjennetegnes av lange solrike perioder og regn av og til, men ikke  mye.

Temperaturene er generelt lavere enn i den regnfulle perioden, og luftfuktigheten er også lavere, noe som gjør dette til en behagelig tid å reise til Bali på.

Månedene i den tørre perioden er blant de mest besøkte på Bali, men juleferien gjør også desember og begynnelsen av januar til en populær reisetid.

Mulighetene til å drive med utendørsaktiviteter er fantastiske i deler av denne perioden, fordi det f.eks. er klart vær og vann. Hvis du vil snorkle, er forholdene optimale i disse månedene.

Balis regnfulle periode

Balis regnfulle periode er fra oktober til mars.

Til tross for at været i den regnfulle perioden er mer ustabilt enn i den tørre perioden, er det viktig å understreke at Bali generelt er et feriereisemål med deilig vær året rundt.

I den regnfulle perioden er det naturligvis en del regn, men det er også ganske mange soltimer. Ofte er det regn om natten og sol om dagen. Hvis det regner i løpet av dagen, titter solen ofte frem igjen etter et par timer.

I denne perioden er det også på varmt vær og høy luftfuktighet, samt mer vind på kysten enn i den tørre perioden. Vinden gjør til gjengjeld surfeforholdene på østkysten perfekte rundt desember måned pga. vinden fra vest.

Selv om det er en regnfull periode, er det likevel mulighet for å drive med mange aktiviteter. Men generelt sett kan du ikke vandre i høylandet og klatre på vulkaner i den regnfulle perioden.

Balis vær, måned for måned

Januar

Årets første måned er våt, fuktig og varm. Bali får gjennomsnittlig mer enn 300 mm regn i januar, og måneden er derfor årets våteste.

Kysten får mindre regn enn den sentrale delen av øya og de fjellrike områdene, så vær og klima kan variere mellom øyas ulike regioner. Husk derfor å sjekke været, for det kan være sol noen steder og regn i andre områder.

Februar

Februar er på mange måter en fortsettelse av januar, men det faller normalt mindre regn.

Det er varmt, og luftfuktigheten er høy. Selv om måneden er tørrere end januar, faller det i gjennomsnitt mer enn 250 mm regn i februar. Men du kan likevel forvente mye sol.

Mars

I den første norske vårmåneden begynner regnet å avta på Bali. Der kan fremdeles være skyet, men solen trenger stadig oftere gjennom skyene.

Temperaturene er behagelige, men luftfuktigheten er fremdeles høy og kan føles litt intens. I fjellområdene er temperaturen noe lavere, og det kan bli kjølig i kvelds-/nattetimene, så husk å ta med klær som gjør det mulig å kle seg i flere lag. Mars er den siste måneden i den regnfulle perioden og kalles derfor også forandringenes måned.

April

Den første måneden i den tørre perioden er en rolig tid på Bal, med færre besøkende enn normalt.

Luftfuktigheten ligger på rundt 65 %. Dagene blir klarere, temperaturen er høy og april er blant de av årets måneder som har  flest soltimer. Vinden begynner også å avta på kysten, noe som gjør havet ideelt til dykking og snorkling. Det faller dessuten langt mindre regn enn i de foregående månedene, og april er, pga. været og færre turister, en flott måned å besøke øya på.

Mai

I mai måned har Bali lav luftfuktighet og normalt også årets høyeste temperaturer, og dette er en kombinasjon mange setter pris på.

Gled deg til solrikt vær med klart hav som er perfekt til snorkling og færre besøkende enn i høysesongen.

Juni

Luftfuktigheten er på sitt laveste fra juni og frem mot oktober, og det føles innimellom som om solen skinner hele dagen fra en skyfri himmel. Været er varmt.

Normalt er juni en meget tørr måned, men det kan, som alltid, komme litt regn, spesielt i de fjellrike områdene. Høysesongen er ennå ikke startet, så du kan forvente færre tilreisende enn i de kommende månedene.

Juli

Juli er den blå himmelens måned, og solen skinner virkelig fra en skyfri himmel det meste av tiden. Måneden er perfekt til mange spennende utendørsaktiviteter. Dykk i det behagelig varme havet, dra på sykkeltur i høylandet, klatre eller ta en kveldsdrink på stranden.

Nå er vi midt i Balis høysesong. I juli starter den europeiske sommerferien, og juli er derfor en populær måned med mange turister.

August

August er blant årets tørreste og mest solrike måneder, og det faller kun gjennomsnittlig ca. 50 mm regn.

Også denne måneden er perfekt til utendørsaktiviteter og er en flott reisetid. Det kommer bare meget lite regn, eller kanskje ingen regnbyger i det hele tatt. De varme dagene avløses av en behagelig bris i kveldstimene. Som juli er også august en populær måned.

September

I september er vi fremdeles i den tørre perioden, og du kan forvente sol, høye temperaturer og meget lite regn. Som regel faller regnet i etterrmiddags- eller kveldstimene.

Måneden er perfekt til lange stranddager. Høysesongen begynner så smått å avta, og det er færre turister enn i de foregående månedene.

Oktober

I oktober begynner den regnfulle perioden så smått igjen. Det er fremdeles varmt, med en vakker, blå himmel, som imidlertid kan bli avløst av korte, kraftige regnskyll.

I løpet av måneden stiger luftfuktigheten, og risikoen for regn øker. Temperaturene er fortsatt høye.

November

November er blant årets minst besøkte måneder. Det skyldes muligens at været i november er ustadig.

Nå begynner man for alvor å merke at det faktisk er regntid. Bygene kommer og går, men heldigvis er de forholdsvis korte. Luftfuktigheten kommer opp i 80 % i november, og temperaturene er også blant årets høyeste.

Selv om det kommer en del regn, er det fremdeles gode muligheter til solbading.

Desember

Desember måned kjennetegnes av kortvarige, men intense byger, men du kan også være heldig og ha lengre perioder uten regn med mye sol og meget høye temperaturer.

Der er veldig lummert, med en luftfuktighet på 85 %, høye temperaturer og skyer på himmelen. Pga. de voldsomme regnskyllene kan det oppstå små oversvømmelser. Selv om det er en av de våte månedene, er desember og begynnelsen av januar populære måneder pga. jul og nyttår.

Har du lyst til å reise til Bali?

Der er mange grunner til at Bali i 2017 ble kåret til verdens beste reisemål av reisesiden TripAdvisor, og en av dem er de mange storslagne opplevelser denne paradisøya kan gi deg.

Har du lyst til å se og oppleve Bali?

Se våre reiser til Bali nedenfor:

Merk: Denne guiden til Balis klima er kun veiledende. Sjekk alltid værmeldingen før du reiser. Hvis du er i tvil om når du skal reise, anbefaler vi at du kontakter reisekonsulentene våre.

TourCompass – Kom helt tett på!