• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter & reiseartikler7 fine strender i Asia

7 fine strender i Asia

23 October, 2017
Vis alle innlegg

Strender i Asia

I Asia kan du finne noen av verdens beste strender.

Kontinentets mange kyster gir mulighet for å besøke bokstavelig talt et hav av frodige, finkornede, hvite sandstrender med det vakreste turkisblå eller smaragdgrønne vann. Palmene gir deg deilig skygge mens barna leker i sanden.

Her gir vi deg tips om 7 fine strender du med fordel kan dra til på din reise til Øst- eller Sørøst-Asia.

1. Sanur på Bali – rolig og barnevennlig

Sanur

Den indonesiske øya Bali er det nærmeste du kommer et paradis på jord.

Den lange kystlinjen, Sanur, som ligger i den sørøstlige delen av Bali, strekker seg over 8 kilometer. Her ligger en lang rekke strender som sammen går under navnet Sanur.

Strendene er barnevennlige, for vannet er rolig på grunn av de omkringliggende korallrevene. Det kommer mange forskjellige badegjester til disse strendene, men Sanur er kjent som et fredelig sted der alt ligger til rette for en uforstyrret hvil. De beste strendene ligger på den sørlige delen av kystlinjen.

Hvis du vil på utflukt en dag, kan vi anbefale deg å gå en tur i byen, der du kan oppleve den balinesiske kulturen.

Dra til Sanur som avslutning på en rundreise på Bali, Java eller Sumatra.

2. Mirissa i Sri Lanka– idyll og magiske solnedganger

Mirissa 1

Du kan oppleve en mengde praktfulle strender på en rundreise på øya Sri Lanka, og de er helt klart i verdensklasse.

Den lyse sanden, palmene og det blå vannet danner rammene for stranden, Mirissa, som ligger på Sri Lankas sørkyst. Denne vakre stranden virker nesten helt forlatt, for det ligger ingen hoteller rett på stranden. Så her kan du nyte livet og slappe helt av.

Mirissa, som bare ligger 200 kilometer fra ekvator, er stedet for deg som trenger fred og ro. De høyeste lydene du hører her er lyden av den piña coladaen bartenderen lager til deg.

På Mirissa kan du oppleve utrolig vakre morgenstunder og fargestrålende solnedganger.

Mirissa er dessuten kjent for sin hvalsafari. På hvalsafari drar du ut i en båt og prøver, sammen med mannskapet, å få øye på alt fra delfiner til verdens største hval, blåhvalen. Der er høysesong for hvalsafari mellom oktober og april.

3. Koh Hai i Thailand – førsteklasses avslapning

Koh Hai

Thailand er et mekka for alle som setter pris på deilige øyer og strender.

Stranden på Koh Hai, også kalt Koh Ngai, er malerisk og en perfekt del av øyhopping i Thailand. Det krystallklare vannet med de vakre korallene, palmene og den myke, hvite sanden skaper kulissene for fantastiske stranddager. Den idylliske stranden er perfekt til avslapning, og her kan du virkelig glemme verden en stakket stund. For nå er du i paradis.

Utsikten fra liggestolen er tradisjonelt thailandsk. Longtail-båtene ligger skvulpende i vannkanten, brisen får palmenes blader til å vaie og det deilige vannet frister til en svømmetur.
På øya er det ingen trafikk, stress og jag, og her har dere tid til å bare være sammen med hverandre.

Hvis du har lyst til å være litt aktiv, er det perfekt å snorkle og dykke rundt de flotte korallene. Du kan også gå en tur i jungelen, der du kan se utover havet fra et utsiktspunkt.

4. Hoi An i Vietnam – autentiske opplevelser

Hoi An

En stor del av Vietnam består av kyst med flotte strender, og der på en Vietnam-reise er det gode muligheter til å oppleve noen av de beste.

Den vakre stranden An Bang i Hoi An ligger der som den alltid har gjort. Utviklingen går raskt overalt i Vietnam, men den har ennå ikke helt nådd frem til denne stranden. Med sin hvite og myke sand er An Bang et perfekt sted å slappe av og lade batteriene til en ny dag i Hoi An’s små gater.

På An Bang er det mulighet for å drive med mange forskjellige strandaktiviteter. Du kan blant annet lære å surfe, prøve å paddle-boarde eller svømme i det klare, blå vannet.

Hvis du bor i Hoi An by, kan du låne en sykkel på hotellet og kjøre til stranden. På din tur på veien Hai Bá Trung sykler du forbi jorder og våtområder, og kanskje treffer du også en bøffel.

5. Tiger Beach, Okinawa i Japan – et fredelig og uberørt strandparadis

Okinawa

Det er de færreste som forbinder en reise til Japan med badeferie. Men faktisk har Japan meget gode muligheter til å slappe av på deilige strender, f.eks. på øya Okinawa som ligger sørvest for Japans hovedøy.

Besøk f.eks. stranden Tiger, en billedskjønn strand med smaragdgrønt vann og hvit sand.

Den hvite sandstranden er kjent for å være uberørt og godt vedlikeholdt, og her kan du tilbringe en eller flere deilige, avslappende feriedager.

I området er det mange aktivitetstilbud. Du kan bli med på solnedgangscruise, båtturer med snorkling eller hvis du heller vil holde deg tørr, kan du ta en tur med en båt med gjennomsiktig bunn, slik at du likevel kan se fiskene på nært hold.

6. Ngapali i Myanmar – en liten bit av himmerike

Ngapali

På Myanmars vestkyst, ut mot Den bengalske bukt og Andamanerhavet, finner du den 3 kilometer lange sandstranden Ngapali. Denne stranden er Myanmars mest populære badeferie-reisemål og et perfekt sted å avslutte reisen i Myanmar.

Slik i andre deler av Myanmar, kan også Ngapali by på virkelig autentiske opplevelser, og strandområdet er et flott sted til avslapning og livsnyting.

Svøm en tur i det fantastiske, turkise vannet eller gå en idyllisk tur langs den vakre stranden med palmetrær.

Ngapali er en gammel fiskerlandsby. Fiske er en viktig levevei i landsbyen, og ennå i dag seiler fiskerne ut på havet for å fiske. Derfor kan vi anbefale å prøve stedets klassiske og meget velsmakende fiske- og skalldyrretter.

I 2017 er stranden dessuten blitt kåret til Asias 3. beste strand av Travellers Choice, Tripadvisor.

7. Gili Trawangan i Indonesia – et slaraffenland for strandelskere

Gili Trawangan

Hvis du drømmer om kritthvite sandstrender, turkisblått vand og praktfulle solnedganger, er Gili-øyene noe for deg.

Gili Trawangan er perfekt for deg som gjerne vil sette ned tempoet. Det er nemlig ikke tillatt å kjøre motordrevne kjøretøyer på øya. Derfor er der gode muligheter for å gå en fin tur, leie sykkel eller kanskje ta en tur med hestevogn.

Hvis du vil krydre avslapningen på de kritthvite strendene med litt aktivitet, er dykking og snorkling en god mulighet. Øya er omgitt av flotte korallrev, så her kan du oppleve et paradis både under og over havoverflaten. Det beste området for snorkling er North Beach.

Du kan besøke Gili-øyene som avslutning på din Bali-reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.