TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerAsias vakreste nasjonalparker

Asias vakreste nasjonalparker

24.08.2018
Vis alle innlegg

I Asia er det mange flotte nasjonalparker, og hver enkelt av dem byr på helt unike opplevelser.

I de asiatiske nasjonalparkene kan du oppleve fantastisk natur og et dyreliv det ikke finnes maken til andre steder i verden.

Nedenfor finner du en guide til noen av Asias vakreste nasjonalparker.

Topp 8 nasjonalparker i Asia

Komodoøyene i Indonesia

Komodoøyene er en UNESCO-beskyttet nasjonalpark i Indonesia.

Øyene ble blant annet utnevnt til nasjonalpark pga. deres helt unike dyreliv. Her lever nemlig de kjempestore komodovaranene, verdens største nålevende øgleart, som også har gitt navn til øyene.

Komodovaranen kan bli opptil 3 meter lang og veie opptil 70 kg. I tillegg komodovaraner kan du også møte villsvin, bøfler, papegøyer, makaker (en apeart) og mange andre spennende dyr.

På Komodoøyene finner du en meget variert natur med alt fra tropisk regnskog, savanne med trær og gress samt idylliske hvite sandstrender. Havet rundt øyene er helt klart, og derfor er dette et perfekt sted å snorkle eller dykke mellom koraller og fargestrålende fisk.

Visste du at Komodo- og de omliggende øyene er det eneste stedet i verden der komodovaranen lever vilt i naturen?

Gunung Leuser nasjonalpark på Sumatra i Indonesia

På den nordlige delen av Sumatra ligger Gunung Leuser nasjonalpark.

Nasjonalparken har et av verdens mest allsidige økosystemer, med både vulkaner, elver og sjøer. I tillegg lever det mer enn 700 forskjellige dyrearter her, alt fra de sjeldne Sumatra-tigrene og -elefantene til fugler med fargerike fjærdrakter som flyr høyt oppe i tretoppene i jungelen.

Hvis du har lyst til å oppleve orangutanger i sitt naturlige miljø, er Gunung Leuser stedet for deg. Her lever nemlig en av de siste bestandene av orangutanger vilt i naturen: den utrydningstruede Sumatra-orangutangen.

Visste du at Sumatras jungel også er habitatet til blomsten ”rafflesia”? Den kan veie opptil 11 kg og har ikke rotnett.

Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark i Japan

En togtur fra Tokyos travle storbyliv ligger nasjonalparken Fuji-Hakone-Izu.

Nasjonalparken består av fire områder og er kanskje mest berømt for sin flotte utsikt vulkanen Mount Fuji, som også ligger i parken.

Mount Fuji er Japans høyeste fjell (3.776 meter). Det er omgitt av enestående natur med varme kilder og vakre sjøer. Stopp ved Kawaguchi-ko-sjøen, en av de fem Fuji-sjøene, der du har en fantastisk utsikt til Mount Fuji som speiler seg i en av parkens sjøer.

Til tross for at vulkanen ikke har hatt i utbrudd på mer enn 300 år, er den fremdeles aktiv.

Visste du at du enkelte ganger i året kan oppleve ”Diamond Fuji” – det eksakte tidspunktet i forhold til soloppgang og solnedgang da solen står rett over toppen av Mount Fuji?

Khao Sok nasjonalpark i Thailand

Khao Sok nasjonalpark ligger i det sørlige Thailand og er et nesten selvfølgelig utfluktsmål på en badeferie i Khao Lak.

Nasjonalparken består av regnskog, fosser og majestetiske kalksteinsklipper, og landskapet her er helt utrolig malerisk.

Et av parkens høydepunkter er den smaragdgrønne sjøen Cheow Lan, som er omgitt av kalksteinsklipper. Her kan du oppleve sjøen fra en tradisjonell longtail-båt.

Nasjonalparken er også ideell til fotturer i den thailandske jungelen, der du kan bli bedre kjent med jungelens mangfoldige flora og fauna. I parken lever det nesten 50 ulike pattedyr og mer enn 300 forskjellige fuglearter.

Visste du at Khao Sok nasjonalpark har en av verdens eldste eviggrønne regnskoger?

Bromo-Tengger-Semeru nasjonalpark på Java i Indonesia

Mount Bromo nasjonalpark er et av høydepunktene på den indonesiske øya Java.

Her finner du et Indonesias mest spesielle landskaper – et goldt vulkansk landskap.

Nasjonalparkens største attraksjon er vulkanen Mount Bromo, og den er fremdeles aktiv. Med en høyde på 2.329 meter er vulkanen faktisk ikke øyas høyeste vulkan, men til gjengjeld er det den mest populære.

I dette området kan du få en nesten magisk opplevelse: Stå opp tidlig og se solen stå opp over Mount Bromo fra utsiktspunktet ved Penanjakan-fjellet i 2.770 meters høyde.

Visste du at landskapet rundt Mount Bromo er dekket av grå vulkansk sand som utgjør en vakker kontrast til det grønne fjellet?

Nam Cat Tien nasjonalpark i Vietnam

Bare 160 kilometer fra den livlige vietnamesiske storbyen Ho Chi Minh ligger nasjonalparken Nam Cat Tien, et av Vietnams største naturreservater.

Her lever det hundrevis av dyrearter, bl.a. asiatiske elefanter, tigere, leoparder og vannbøfler.

Gå en tur på en av parkens mange markerte ruter og opplev den fantastiske skogen på nærmeste hold. Hvis du er heldig, kan du få øye på gibbonaper og fargerike fugler. Skogen har dessuten ikke mindre enn 1.610 forskjellige plantearter. Du kan også oppleve noen av parkens nattaktive dyr på en nattsafari.

Visste du at det eldste treet i Nam Cat Tien er 700 år gammelt og har en stamme som måler hele 4 meter i diameter?

Yala nasjonalpark på Sri Lanka

Yala nasjonalpark ligger i det sørøstlige Sri Lanka og er den eldste og mest berømte av Sri Lankas nasjonalparker.

Dette er også det beste stedet å dra på safari på Sri Lanka.

Opplev elefantflokker som drikker av vannhullene eller kanskje den sky leoparden som skjuler seg i det grønne bladverket. Yala nasjonalpark er faktisk det stedet på Sri Lanka hvor det er de aller beste mulighetene til å få et glimt av en leopard.  I tillegg kan du møte villsvin, krokodiller, bøfler, aper og hjorter her. I det 979 km2 store arealet lever det også 215 forskjellige fuglearter, og seks av dem finnes kun på Sri Lanka.

Selv om parken i dag er fredet, ble Yala nasjonalpark tidligere blitt brukt som jaktmarker for den britiske eliten den gangen Sri Lanka var en britisk koloni.

Visste du at en populær attraksjon i parken er tempelet Sithulpauwa? Etter sigende skal opptil 12.000 munker gjennom tidene ha bodd i denne bygningen.

Kep nasjonalpark i Kambodsja

Hvis du er på badeferie i den kambodsjanske byen Kep, må du ikke gå glipp av byens nasjonalpark.

Kep nasjonalpark er kjent for sine vandreruter som fører deg til fantastiske utsiktspunkter.

Hovedinngangen ligger rett bak Veranda Natural Resort, og parkens ruter er tydelig merket med gule skilt.

En 8 kilometer lang rute fører deg rundt i parken, og fra denne ruten finnes det også mange avstikkere. Følg f.eks. den populære ”Stairway to Heaven” oppover i høyden. Her kommer du forbi en pagode og et nonnekloster før du når toppen ved ”Sunset Rock”, der du har en fantastisk panoramautsikt over kysten og den grønne jungelen.

Visste du at du kan treffe på forskjellige dyr i parken, bl.a. sommerfugler og aper?

Opplev Asias fantastiske nasjonalparker

Asias mange nasjonalparker kan by på mange forskjelligartede og unike opplevelser: Spennende natur og fantastiske dyreopplevelser du bare finner i Asia.

Drømmer du om å oppleve Asia? Da skal du ta en titt på våre reisemål i Sørøst-Asia og få inspirasjon til din neste reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende