TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Ferie med barn

23.01.2018  |  oppdatert: 03.04.2023
Vis alle innlegg

Har du overveid å ta med deg barna på en reise langt bort fra trygge Norge, men er ikke helt sikker på om du tør å kaste deg ut i eventyret?

Hvilket reisemål er perfekt for hele familien?

Hvordan finner dere noe alle har lyst til?

Les mer her og få 5 tips om ferie med barn samt forslag til hvor dere kan reise!

Hvorfor skal man reise med barn?

Det å reise med barn gir helt spesielle opplevelser. Barn er spontane og ærlige, og dette skaper en direkte og helt spesiell kontakt med lokalbefolkningen, en kontakt du ellers vanskelig vil kunne få.

Barna lærer andre kulturer å kjenne og ser hvordan mennesker i andre land lever. Det bidrar til å gi barna dine en bedre forståelse for andre, de lærer å sette seg i andres sted og sette pris på sitt eget liv.

Og selv om det kan være slitsomt å dra på ferie med barn, er det absolutt verdt det!

Hvor skal dere dra på ferie med barn?

Vi har mange barnevennlige reisemål og reiser, blant annet våre familiereiser som er sammensatt med tanke på familier og derfor passer for reisende med både mindre og større barn.

Men i prinsippet kan familier være med på alle reisene våre – det avhenger helt av familiens interesser, barnas alder og hvor reisevante og reiselystne dere er.

Dette er noen av våre mest populære reisemål for familier:

5 tips til ferier med barn

1) Det er viktig å ta seg god tid

På en ferie med barn, og spesielt småbarn, er det viktig å huske at det tar tid å komme fra a til b. Derfor er det smart å dra avgårde i veldig god tid, uansett om dere er på vei til en severdighet eller flyplassen.

2) Bestill i forveien

Når dere skal på ferie med barn til et fjerntliggende reisemål, er det ikke mulig å være like spontane som når dere reiser som par. Derfor lønner det seg å bestille en pakkereise med transport og utflukter inkludert. Det gir dere mulighet til å fokusere på det viktigste: å ha en fantastisk ferie.

3) Ha litt mat i vesken

En viktig ingrediens i ferien er mat. Begynnende sure miner kan som regel kureres med litt energi. Ta derfor med snacks som bananer, nøtter og kjeks med i ryggsekken. Og husk vann. Snacks og vann er gull verdt hvis blodsukkeret og humøret faller.

4) Ta med underholdning til ventetider

Hvis flyet er forsinket eller det blir for kjedelig underveis, er det lurt å ta med reisespill å fordrive tiden med. Spillene kan gi både barn og voksne en sårt tiltrengt pause. Små reisegaver til den lange flyturen kan også gi barna noe å glede seg til.

5) Reis mens dere kan

Husk å reise med barna dine mens du ennå kan. De vokser så raskt, og en reise med barn vil gi dere mange felles opplevelser og skape et helt spesielt samhold.

Våre mest barnevennlige reiser:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende